TID: Ca. 15 min. hver morgen i december

PERIODE:  December

FAG: Kristendomskundskab/dansk

Julekalender - 14 dage

Tre besynderlige billeder, en nørdet far, en syg mor og en skrap moster er nogle af ingredienserne i julekalenderen Det forsvundne album.

En julefortælling, der strækker sig over 14 skoledage i december, hvor I kan kombinere julehyggen med lokalhistorie og kristendomsfaglig viden.

Maria og Nikolajs mor er indlagt på sygehuset, og deres mærkelige far, som de ikke kender, er flyttet hjem til dem. De to børn vil rigtig gerne opfylde deres mors store juleønske. Hun ønsker sig et gammelt album, som hendes far lavede til hende for mange år siden. Desværre har albummet været væk længe. Det viser sig dog hurtigt, at moderens ønske ikke er så let at opfylde. Albummet er som sunket i jorden.

Det sender dem ud på en skattejagt i lokalområdet til en række kirker, fx. Tandslet kirke og kalkmaleriet med trolden, Broager kirke med kalkmaleriet og statuen af Sct. Jørgen, Løjt kirke og kalkmaleriet med vrængemasken, Adsbøl kirke med kirkeskibet Christina Dorthea og Holbøl kirke med kalkmaleriet Dommedag og Fugl Fønix.

Fortællingen tilbydes i to versioner, som hver for sig er tilpasset indskolingen og mellemtrinnet i sprog og indhold.

Fortællingen og en julekalender til klassen.