TID: 1 time i kirken og evt. 2-9 lektioner til efterbearbejdning i klassen

PERIODE: 9. marts kl. 10-11 eller 12-13 i Ulkebøl Kirke (Sønderborg).

11. marts kl. 10-11 eller 12-13 i Sct. Nicolai Kirke (Aabenraa).

(Tiderne søges fordelt under hensyntagen til bustider og elevernes mødetider).

BEMÆRK: 4 forestillinger med begrænset antal pladser, der fordeles efter "først til mølle."

Skiftingen - teaterforestilling med Måle Fortælleteater og Anette Jahn

Måle Fortælleteater opfører forestillingen Skiftingen, som er en fri gendigtning af Selma Lagerløfs kunsteventyr Skiftingen.

Forestillingen handler om et barn, som er anderledes, og som bliver udstødt af gruppen.

Hvordan er det at være det barn? Og hvad kan der ske med hende, som har modet til at forsvare den udstødte? Hvordan reagerer gruppen? Og hvordan kan det gode vinde over det onde i os mennesker?

I det medfølgende undervisningsmateriale kan man arbejde videre med temaerne "ensomhed" og "det at føle sig anderledes". Emnet foldes ud gennem tre parallel-tekster: Skiftingen af Selma Lagerløf, Den grimme ælling af H.C. Andersen og bibelfortællingen om Zakæus.

BEMÆRK: ALLE 400 PLADSER ER BOOKET!