MÅLGRUPPE: 7.-8. klasse

FAG: Kristendomskundskab

PERIODE: Hele året

Ritualer

Folkekirken danner rammen om store højtider for mange danskere.

Det kan være her, at de små børn døbes og at de større børn konfirmeres. Det kan også være her, at man siger "Ja" til kærligheden og endelig er det her, mange tager afsked med en af deres kære.

Ved disse fejringer anvender præsten nogle faste ritualer. Man bruger ritualer overalt - i vores almindelige hverdag derhjemme, i kristendommen, i andre kulturer og samfund.

I dette projekt bliver eleverne fortrolige med Folkekirkens fire overgangsritualer - dåb, konfirmation, vielse og begravelse gennem faglig læsning og det tilhørende spil "Ludo-Quiz."

I projektet er der mulighed for at booke et kirkebesøg, hvor den lokale præst gennemgår kirkens brug af ritualer.

Undervisningsmateriale med lærervejledning, hæfter til eleverne, spillet "Ludo-Quiz" samt tilbud om kirkebesøg.