TID: 5-6 lektioner

PERIODE: Hele året

De syv dødssynder - synd før og nu

Hvad er synd? Hvordan så man på synd før i tiden i kristendommen, og hvordan ser det ud med synd i dag?

Eleverne skal lære om syndsbegrebet og hvad der kendetegner det. De skal læse om den historiske baggrund for de syv dødssynder. En billedquiz skal gøre eleverne fortrolige med hver enkelt af de syv dødssynder.

Ved en fotoopgave skal eleverne selv omsætte de syv dødssynder til nutidige situationer fra deres egen livsverden.

Tilsidst diskuteres dødssyndernes relevans i nutiden, og elever skal forsøge at formulere et modsvar til de syv dødssynder.

I projektet er der mulighed for et kirkebesøg, hvor eleverne kan møde en præst og høre om, hvordan folkekirken ser og forholder sig til syndsbegrebet i dag.

Undervisningsmateriale med lærervejledning, elevtekster og postkort til billedquiz.