MÅLGRUPPE: 7.-10. klasse

TID: 3-8 lektioner (afhængigt af antal valgte opgaver)

PERIODE: Januar/februar/marts

FAG: Kristendomskundskab/dansk/billedkunst

BEMÆRK: "først til mølle" - tæppet kan være udlånt

Esbjerg-evangeliet

Lad eleverne gå på opdagelse i det 11 m. lange billedtæppe, som er en kopi af det 40 m. lange vægmaleri, som kunstneren Erik Hagens har malet på CFU i Esbjerg. Kunstværket er en moderniseret bibel- og Danmarkshistorie. Den store fortælling fra Bibelen er sat ind i vores tid og verden, og det er der kommet noget underfundigt, humoristisk, tankevækkende og provokerende ud af, for Erik Hagens har et kritisk blik på såvel Bibelen som vores samtid.

Hvilke paralleller kan man fx trække mellem det periodiske system og Babelstårnet?

Til projektet hører en hjemmeside med et differentieret undervisningsmateriale til alle klassetrin, og eleverne skal både arbejde med bibelfortællingerne og de farvestrålende billeder i tæppet.

Vi anbefaler, at man ved projektperiodens begyndelse, giver eleverne mulighed for at fordybe sig i tæppet og billederne, der opstilles i den lokale kirke eller på skolen i en aftalt periode. Der kan evt. laves aftale med den lokale præst om at gå på opdagelse i tæppet sammen med eleverne.

Informationsmaterialer og adgangskoder til hjemmesiden med undervisningsforløb.

Esbjerg-evangeliet opstilles i den lokale kirke/på skolen i en aftalt periode og der kan aftales besøg af den lokale præst.